Deniz Turizminde Türkiye’nin Önemi
Bakan Uraloğlu’nun yazılı açıklamalarına göre, deniz turizminde yaşanan yükselişle Türkiye, yerli ve yabancı tekneler için önemli bir destinasyon haline gelmiştir.
Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
Bakan Uraloğlu, teknelerin barınma ve bağlanma yeri ihtiyacı için gerekli altyapı çalışmalarını kararlılıkla devam ettiklerini vurgulamıştır. Son dönemlerde yat turizmine olan ilginin arttığını belirtmiştir.
Türkiye’nin Potansiyeli
Uraloğlu, Türkiye’nin coğrafi konumu, iklimi ve yatların seyir güzergahlarında bulunmasıyla yüksek bir potansiyele sahip olduğunu dile getirmiştir.
Yat Limanı Yatırımları
Bakan Uraloğlu, denizcilik sektörüne yapılan yatırımlara da değinmiş ve yat limanı kapasitesinin arttırıldığını belirtmiştir. 2002’de 41 olan yat limanı sayısı, yapılan yatırımlarla 63’e çıkarılmıştır.
Gelecek Planlamalar
Uraloğlu, yapımları devam eden ve planlanan yat limanları ile yat limanı sayısını 74’e, tekne bağlama kapasitesini ise 29 bin 29’a yükselteceklerini ifade etmiştir.
Devam Eden Çalışmalar
Uraloğlu ayrıca Muğla’da Dalaman ile Datça, Antalya’da Gazipaşa ile Demre, İstanbul’da Haliç ve Tekirdağ’da Tekirdağ Yat Limanı olmak üzere toplam kapasiteleri 2 bin 291 tekne olan yerde çalışmaların devam ettiğini vurgulamıştır.
Önemli Planlamalar
Toplam yat limanı kapasitesini 1700 daha artıracak olan İzmir’de Şifne, Çeşmealtı ve Şakran, Mersin’de Aydıncık, Çanakkale’de ise Lapseki yat limanlarında planlamaların devam ettiği belirtilmiştir.